WORKSHOPS

Vogelhuisje verven:

Hier gaan we van een gedroogde pompoen een vogelhuisje maken. Dit doen we met een fles pompoen. De pompoen is inmiddels al gedroogd. We gaan de pompoen schuren en verven, en een opening erin maken. Nadat de pompoen geverfd is, moet hij nog een dag goed drogen om vervolgens een extra laag vernis er over te doen.

Bloemstuk in een pompoen:

We gaan een bloemstuk maken in een pompoen. De pompoen wordt eerst uitgehold, en goed schoon gemaakt van binnen. Als er snijbloemen in gaan komt er eerst oasis in. Een vaasje of blikje kan ook. Daarna steek je de bloemen tot een mooi boeketje.  

Halloween pompoen uithollen

We gaan de Halloween pompoen uithollen en goed schoon maken van Binnen. Alle pitjes en draden moeten er goed uit zijn. Dan kun je het gezicht of figuur erop tekenen, en snijden maar. 

Lantaarn maken:

Van een (gedroogde)pompoen kun je ook nog een lantaarn maken. We boren dan gaatjes in de pompoen, en er kan een kaarsje in. De pompoen kan dan natuurlijk ook nog mooi geverfd worden.

Je kunt er ook voor kiezen om de bloemen erop te lijmen. Dan gebruiken we vetplantjes of (droog)bloemen. Het voordeel hiervan is, dan het langer goed blijft. Zodra je in de pompoen gaat snijden, is deze maar beperkt houdbaar.  

Hieronder zijn nog een aantal voorbeelden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.