RECEPTEN

Pompoen cake.

Benodigdheden:

  • 200 gr vruchtvlees haikkido pompoen 
  • 120 gr boter
  • 120 gr bruine suiker
  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 ml magere yoghurt


Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.

Mix de boter en de bruine suiker door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg de bloem, het bakpoeder en de yoghurt toe en mix tot gladde massa. Rasp de pompoen en roer het er doorheen. Doe het deeg in de cake vorm en zet voor 50 minuten in de oven.



Soep van Uchiki Kuri pompoen. (4-5 pers.)

Benodigdheden:

  • 950 gr gepureerde pompoen (om het makkelijk te maken kun je een grote emmer gebruiken waarin we dat alvast voor u gedaan hebben)
  • klein beetje water 
  • 1 zoete paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 200 gr kipfilets
  • olie


Werkwijze:

Doe de gepureerde pompoen in een pan en voeg een klein beetje water naar smaak toe. Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Bak dit met een klein beetje olie. Snijd de zoete paprika, de ui en de knoflook en bak dit kort met de kipfilets. Als de kip gaar is voeg je het toe aan de pompoen. Doe het kippenbouillon blokje en de kerriepoeder erbij. Laat kort koken.

Als je liever een vegetarische versie wil, kun je de kipfilets eruit laten. Je kunt dan een extra zoete paprika toevoegen en eventueel een gewoon bouillon blokje gebruiken in plaats van kippenbouillon.

(Deze soep is gemaakt met Uchiki Kuri pompoen, maar kan ook met de Sweet Grey.)


Sweet Grey pompoensoep.

Benodigdheden:

  • 950 gr gepureerde pompoen (grote emmer gepureerde pompoen)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 (runder)bouillon blokje
  • olie
  • 1 hamlapje
  • 1/2 rookworst


Werkwijze:

Snijd het hamlapje in kleine stukjes, snijd ook de prei en de ui en bak dit samen in een beetje olie. Doe de gepureerde pompoen in een pan met een (runder)bouillon blokje en laat vast opwarmen. Voeg eventueel een beetje water toe om het wat te verdunnen. Voeg de ham, prei en ui samen met een theelepel knoflookpoeder toe aan de pompoen. Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. Laat de soep even koken.

Voor een vegetarische versie laat je het hamlapje en de rookworst eruit. Voeg wat extra prei toe en eventueel nog een (zoete) paprika. 

(Deze soep is gemaakt met Sweet Grey pompoen, maar kan ook met Uchiki Kuri)